From the 3rd of February 2014 to 20th of August 2014 the NGO "Jaunatnes Čemodāns" realizes an International youth initiative project "Connected by rivers!" in the framework of the EU programme "Youth in Action". Teams from Latvia and Poland take part in it.

четверг, 15 мая 2014 г.

Gatavojamies ekspedīcijai!!! (15.05.2014)

     Tā kā 16.maijā tika plānota ekspedīcija pa Rēzeknes upi, projekta komanda dienu pirms ekspedīcijas savācās kopā, lai apspriestu dažādus svarīgus jautājumus. Tā kā izbrauciens ar baidarkām par Rēzeknes upi solījās būt kā ļoti interesants, tā arī zināmā mērā bīstams, projekta komanda kopā ar draugiem un atbalstītājiem ķērās pie drošības jautājumu izrunāšanas. Tādi cilvēki kā Prokops no Slovākijas, kurš ne vienu vien reizi ir devies izbraucienos pa saviem dzimtajiem ūdeņiem, kuri bieži vien ir daudz bīstamāki nekā pie mums, un Aleksandrs Tolopilo, kurš ar šo ūdens sportu nodarbojas jau ne pirmo dienu, instruktēja ekspedīcijas dalībniekus par drošības noteikumiem uz ūdens. Projekta komandai tika skaidrots kā pareizi airēt, lai raiti dotos lejup pa upi, kā ieturēt distanci vienam starp otru drošākai peldēšanai un kā rīkoties gadījumos, ja tomēr iznāk iegāzties straujajos upes ūdeņos. Protams, ekspedīcijā tika plānotas drošības vestes, bez kurām šis ceļojums nebūtu iespējams, tomēr drošības jautājumu izrunāšana bija svarīgs punkts grupas sagatavošanās procesā svarīgajam notikumam, un iegūtā pieredze un ieteikumi ekspedīcijas dalībniekiem noderēs arī citās dzīves situācijās.
     Tā kā projekta laikā tiek veidota spēle par Eiropas Savienības upēm, beidzoties grupas apspriedei par gaidāmo ekspedīciju, tika turpināts darbs pie spēles jeb katra dalībnieka iesūtīto jautājumu par Eiropas upēm pārbaudīšana. Projekta grupa sadalījās tā, lai katrs izlabotu noteiktā veida jautājumus, atstājot pareizos, izlabojot nekorektos jautājumus un atsijājot tādus, kas šādu vai tādu iemeslu pēc neder spēlei. Protams, tika veikta arī interpunkcijas un ortogrāfijas kļūdu pārbaude, jo katrs esam tikai cilvēks un, strādājot ar datoru, ikviens mēdz kļūdīties. Projekta nodarbības laikā kļuvām par vienu soli tuvāki saviem uzstādītajiem mērķiem, kā rezultātā bija iespējama izveidotās spēles aprobēšana.

Autors : Kristaps

Комментариев нет:

Отправить комментарий