From the 3rd of February 2014 to 20th of August 2014 the NGO "Jaunatnes Čemodāns" realizes an International youth initiative project "Connected by rivers!" in the framework of the EU programme "Youth in Action". Teams from Latvia and Poland take part in it.

понедельник, 5 мая 2014 г.

IPV – iepazināmies, pastrādājām un vienojāmies!!! (Iepriekšplānošanas vizīte 30.04.-02.05.2014)

IPV – iepazināmies, pastrādājām un vienojāmies!!! (Iepriekšplānošanas vizīte)

No 30.aprīļa līdz 2.maijam Rēzeknē notika projekta „Connected by rivers” iepriekšplānošanas vizīte. IPV  piedalījās mūsu partnerorganizācijas „Akademia Podmiotowego wspierania młodzieży” valdes loceklis Marcin Głuszyk, kā arī projekta dalībniece  Marysi Piatkiewicz. Latvijas pusi pārstāvēja projekta atbalsta persona Vija Grišina un projekta dalībniece Agita Šekova un biedrības "Jaunatnes Čemodāns" valdes locekļi Jekaterina Mojisejeva un Mareks Grišins.
Par tikšanās moto es (Agita Šekova) varētu dēvēt vienu no IPV atšifrējumiem : iepazināmies, pastrādājām un vienojāmies!!!. IPV tikšanas laikā tika paveikts daudz un tika apspriesti visdažādākie jautājumi saistīti ar porjekta „Connected by rivers” realizēšanu. Gan Latvijas, gan Polijas dalībnieki jau ir izdarījuši daudz projekta ietvaros. Notika tikšanās arī ar pārējiem Latvijas komandas projekta dalībniekiem. Tikšanās dalībnieki dalījās ar savu viedokli par to, kas ir jāuzlabo projekta realizācija un kas ir izdodas vislabāk. Polijas dalībnieki iepazinās ar Rēzekni, Rēzeknes upi un jauniem objektiem, kas tika uzbūvēti dažādu Eiropas finansējumu ietvaros. Latvijas projekta dalībnieki nesen piedalījās Vislatvijas pasākumā „Lielā talka 2014” ar tā rezultātiem tika iepazīti ciemiņi. Tika izvērtēti daži upes posmi, kurus plānojam iztīrīt apmaiņas semināra laikā. IPV dalībnieki iepazinās ar viesu māju, kurā tiek plānota projekta semināra norise. Polijas dalībnieki paplašināja savas zināšanas un prasmes strādāt ar blogu. http://connected-by-rivers.blogspot.com/
 Vēl tika apspriesti drošības, loģistikas, finansiālie, projekta darba metožu un dalībnieku īpašo vajadzību jautājumi. Tika pievērsta uzmanība projekta novērtēšanas un rezultātu izplatīšanas jautājumiem.
Iepriekšplānošanas vizītei bija liela nozīme projekta turpmākai realizēšanai. Tika apspriesti aktuāli un svarīgi jautājumi. Poļu partneri piedāvāja pārnest Informācijas un pieredzes apmaiņas semināra norises laiku skarā ar mācību iestādes specifisko darba laiku. Jaunais termiņš tiks saskaņots ar Jaunatnes starptautisko projektu aģentīru (tika vienots par jauno termiņu, kas varētu notikt no 15. līdz 20.jūnijam). Polijas dalībnieku komandā ir izmaiņas, divi jaunie dalībnieki piesūtīs drīz klāt savas vizītkartes. Un Latvijas dalībnieku komandā arī ir izmaiņas, viens jaunais dalībnieks. Kā arī tika veiktas korekcijas Informācijas un pieredzes apmaiņas semināra programmā. 
Projekts „Connected by rivers” rit pilnā sparā.!!! :)

Autors : Agita Šekova


Комментариев нет:

Отправить комментарий