From the 3rd of February 2014 to 20th of August 2014 the NGO "Jaunatnes Čemodāns" realizes an International youth initiative project "Connected by rivers!" in the framework of the EU programme "Youth in Action". Teams from Latvia and Poland take part in it.

среда, 19 февраля 2014 г.

Pirmā komandas tikšanās (11.02.2014)

Pirmā komandas tikšanās „Tra-ta-ta....Projekts sākās!!!”


Pirmā komandas tikšanās noritēja 11. februāri. Ieraugot katru no komandas dalībniekiem, viņu acīs varēja ieraudzīt ļoti dažādas emocijas. Vienam tas bija saviļņojums par nākotni, otram apjukums, bet citam ieinteresētība, bet visus vienoja vēlme piedalīties projektā. Kad visi dalībnieki bija ieradušies un jau sākuši neformālu iepazīšanos, tikšanās varēja sākties !!!!!Lai iedrošinātu un noskaņotu dalībniekus radošam darbam, tikšanās sākās ar iesildošo aktivitāti „Tra-ta-ta”, kuras laikā mēs visi kopā izpildījām noteiktas kustība. Pēc šīs aktivitātes dalībnieki kļuva daudz atvērtāki un tas bija kā viens no pirmajiem soļiem vienotas komandas veidošanai. Nākošā aktivitāte bija iepazīšanās spēle „Pastāsti par sevi”, katram dalībniekiem bija jādriblē ar mazu gumijas bumbu un tajā pašā laikā jāpasaka vismaz piecus svarīgus faktus par sevi. Spēlēs laikā dalībnieki viens par otru uzzināja dažādus faktus– vārdus , intereses, skolas, kurās mācās, vecumu, hobijus. Kā arī spēles laikā visi dalībnieki iepazinās ar vienu no speciālistiem Aleksandru Tolopilo, kurš projekta laikā mācīs fotografēšanas pamatus un palīdzēs dalībniekiem izvēlēties labākas bildes foto izstādei. Pēc iepazīšanās spēles sekoja grupu darbs, kura laikā dalībniekiem bija jāizdomā galvenie noteikumi, kurus būs jāievēro projekta realizēšanas laikā. Noteikumu rakstīšana noritēja ļoti interesanti, jo tam tika dots diezgan maz laika un tika rakstīts viss, kas ienāca prātā. Kad laiks pagāja, katra grupa prezentēja savus noteikumus.
 Kopumā tika izveidoti šādi noteikumu :
·         Vienmēr ierasties laikā;
·         Apmeklēt visas nodarbības vai paziņot, ja nevarēsi ierasties;
·         Būt tolerantam,
·         Būt aktīvam, atklātam,draudzīgam;
·         Izteikt savu viedokli un uzklausīt citus;
·         Pildīt savus pienākumus;
·         Cienīt vienam otru;
·         Strādāt ar lielu atdevi;
·         Smaidīt;
·         Vienmēr būt pozitīvi noskaņotam;
·         Izteikt komplimentus citiem;
·         Cienāt citus, ja ir kaut kas garšīgs, mācēt dalīties;
·         Sodīt dalībniekus, kuri pārkāpj kādu no noteikumiem (Dejot, dziedāt, apķert visus, atspiesties u.t.t)

Katrs dalībnieks parakstījās apliecinot to, ka ievēros visus noteikumus. Pēc tam sekoja individuāls uzdevums – katram no dalībniekiem bija jāizveido projekta logo. Veidojot logo, katrs no mums pats varēja izvēlēties kā tas izskatīsies un, kas tajā būs attēlots. Kopumā tika izveidoti ļoti dažādi logo, kurus mēs arī izmantojām nākamajā spēlē „Upe viļņojas viens, upe viļņojas divi..........”. Spēles laikā mums bija jāparāda dažādus objektus, dzīvniekus, priekšmetus, kas ir saistīti ar upi. Šī aktivitāte bija ļoti jautra un atraisīja dalībniekus vēl vairāk, jo katrs centās pēc iespējas labāk parādīt savu objektu. Kā rezultātā, mēs visi kopā izveidojām vienotu upi!!! Lai mēs labāk iegaumētu viens otra vārdus, tika izveidota mūsu vārdu krustvārdu mīkla. Tā sākās ar vārdu „rivers”, un katram dalībniekam vajadzēja uz dažādas krāsas līmlapiņām uzrakstīt savu vārdu un atrast tam vietu krustvārdu mīklā. Tad katrs no mums saņēma mājasdarbu – katram būs jāizpēta divas upes no dažādām Eiropas Savienības valstīm. Pēc saņemtā mājasdarba katrs no dalībniekiem dalījās ar saviem iespaidiem par pirmo tikšanos. 

  








Комментариев нет:

Отправить комментарий