From the 3rd of February 2014 to 20th of August 2014 the NGO "Jaunatnes Čemodāns" realizes an International youth initiative project "Connected by rivers!" in the framework of the EU programme "Youth in Action". Teams from Latvia and Poland take part in it.

среда, 18 июня 2014 г.

18.06.14 (ceturtā semināra diena)

Za nami dluga noc, a dzien zaczelismy od sniadania o godzinie niestandardiwej- 10. Pozniej uczestnicy naszego projektu mogli zdecydowac co chca robic. Czy pojechac do miasta o godzinie 12, lub zostac w „zielonej wyspie” i tam zaczekac na obiad, ktory zjedlismy o 14.
Nastepnym punktem dnia bylo sprzatanie rzeki. Bylismy podzieleni na dwie grupy. Pierwsza zaczela sprzatanie o 15, a druga o 16. To byla wspanial zabawa, wszystkim bardzo sie podobalo. Dzieki naszej pracy rzeka jest widocznie czysta, a warunki zwierzat mieszkajacych w niej poprawily sie.

O godzinie 17:30 wyjechalismy do centrum miasta, do teatru, aby obejrzec spektakl pt. „Nic powaznego”, grupy dzialajacej wlasnie w Rezekne. Grupa tetralna z polski „Artcrew”  byla zachwycona poziomem gry aktorskiej tutejszych artystow.
Po powrocie do „Zela sela”, odpoczelismy przez moment, aby nastepnie spotkac sie i omowic jutrzejszy splyw kajakowy. Dla kazdego z nas byl to dzien pelen niezapomnianych wrazen. Dziekujemy!
Maria Piatkiewicz, Konrad Mrowczynski

Mums aiz muguras ir gara nakts, bet dienu iesākām ar brokastīm, kuras bija vēlākas nekā ierasts, lai visi paspētu izgulēties pēc aktīvi pavadītāu pagājušās dienas. Vēlāk projekta dalībniekiem bija iespēja izvēlēties, ko viņi vēlās darīt – vai braukt uz pilsētu plkst. 12:00, vai arī palikt viesu mājās, lai sagaidītu pusdienas, kurām bija jāsākas plkst. 14:00.
Kā nākamais plāna punkts projekta grupas darba grafikā bija kolektīva upes tīrīšana. Tikām sadalīti divās grupās. Pirmā grupa iesāka upes tīrīšanu plkst. 15:00, savukārt otra grupa turpināja pirmās grupas iesākto jau plkst. 16:00. Tas bija ļoti interesanti, un vairums no mums upi tīrijis tā bija tikai pirmo reizi, tāpēc visiem tas ļoti patika.Pateicoties mūsu kopīgajiem centieniem, upes posms, kuru tīrījām, ir kļuvis manāmi tīrāks, un upes dzīvnieciņu dzīves apstākļi ir uzlabojušies.
Pulksten 17:30 izbraucām uz pilsētas centru uz teātri „Joriks”, lai noskatītos izradi ar nosaukumu „Nekas nopietns”.Teātra grupa no Polijas „Art crew” bija aizrauta ar teātra mākslinieku teātra spēles līmeni.
Pēc atgriešanās viesu mājās „Zaļā sala”, nelielu brīdi atpūtāmies, bet Polijas komanda gatavojās nacionālajam vakaram. Viņiem bija viens ļoti intrigējoš lūgumus, lai Latvijas komandas dalībnieki līdz vakara sākumam neapmeklētu galveno semināra telpu. Tas radīja ļoti lielu interesi un daudzi no mums nevarēja sagaidīt, kad sāksies vakars. Polijas nacionālā vakara sākumā, katru no mums pa vienam ieveda telpā un uzreiz bija individuālais uzdevums – no lapas bija jānolasa, kāds teiciens poliski. :D Tas bija ļoti jautri. Tad katram no mums piedāvāja ieņemt vietu kuģī, kurš bija izveidots no krēsliem un virvēm. Šis kuģis devās no Stokholmas uz Rīgu, un mēs visi bijām kuģa pasažieri. Kad visi dalībnieki bija ieradušies, parādījas vakara vadītāja, kura nodemonstrēja vairākas prezentācijas par Poliju ar jauniešu komandu un viņu aktivitātēm. Ļoti pārsteidza tas, ka kuģim bija arī apkopēja, kuras telā iejutās viena no Polijas komandas dalībniecēm. Apkopēja visu laiku kārtoja kuģi, bet vienā brīdi vakara vadītāja deva iespēju arī viņai novadīt interesantu enerdžaizeru. Tad visi dalībnieki iepazinās ar kuģa kapteini un mēs kopīgi spēlējām dažādas interesantas un aktīvas spēles. Vakara noslēgumā Polijas dalībnieki uzdāvināja mums ļoti jaukas piemiņas balvas un mēs kopā dziedājām dažādas dziesmas.
Katram no mums šī diena bija neticamu iespaidu pilna! Paldies!










Комментариев нет:

Отправить комментарий