From the 3rd of February 2014 to 20th of August 2014 the NGO "Jaunatnes Čemodāns" realizes an International youth initiative project "Connected by rivers!" in the framework of the EU programme "Youth in Action". Teams from Latvia and Poland take part in it.

пятница, 20 июня 2014 г.

19.06.2014. (piektā semināra diena)

Dzisiejszy dzień był dość długi. Zaraz po śniadaniu wyruszyliśmy na spływ kajakowy. Zajęło nam to aż 5 godzin, chociaż przepłynęliśmy ok. 20 km. Była to ekspedycja pełna wyzwać, trasa nie była taka prosta. Następnym ciekawym elementem tego dnia był Wieczór Polski i zakończenie seminarium. Pomimo zmęczenia i powoli nadchodzącej nostalgii, bawiliśmy się świetnie. Atmosfera była miła, a motyw przewodni Wieczoru Polskiego jako okrętu tylko ją polepszał.

 Zmęczeni i szczęśliwi czekamy z niecierpliwością na kolejną wymianę.
Karolina Jaz

Šī bija viena no gaidītākām pieredzes apmaiņas semināra dienām!!! Tā sākās nedaudz agrāk nekā iepriekšējās dienas ar ļoti kustīgu un interesantu rīta rosmi Poļu stilā. Pēc tam visi devāmies uz garšīgām brokastīm. Katra no projekta ēdienreizēm bija ļoti dažāda, jo katru reizi mēs pie galdiņiem sēdējām ar dažādiem cilvēkiem. Pabrokastojot visi dalībnieki devās sagatavoties ekspedīcijai ar smailītēm un draudzīgi brauca uz ekspedīcijas sākuma punktu. Atbraucot uz sākuma punktu, Mareks vēlreiz visiem dalībniekiem izskaidroja drošības noteikumus uz ūdens un stāstīja par to, kā pareizi kontrolēt laivu. Pēc tā ekspedīcija varēja sākties. Nolaižot smailītes uz ūdens, varēja redzēt dažādas dalībnieku reakcijas, daži bija ļoti pārliecināti un zināja, kā rīkoties, bet citi pārsteigi un nepacietīgi, kad varēs peldēt uz priekšu. Ekspedīciju vadīja Andris Urtāns, kurš tās laikā organizēja dažādas pieturas un stāstīja interesantus faktus par upes ekoloģisko sistēmu, augiem un piesārņojumu. Tagad katrs no dalībniekiem pēc ūdens liliju lapām varēs atšķirt, kuras ir dzeltenās un kuras baltās. :D Andris parādīja vairākus augus, kurus var ēst un piedāvaja izmēģināt to garšu arī dalībniekiem. Bet tikai daži dalībnieki bija tik drosmīgi un piekrita. 
Ekspedīcijas laikā dalībnieki saskārās ar dāžādām grūtībām, sagāztiem kokiem, pārāk zemu ūdens līmeni, ka pat nācās kāpt ārā no smailītes, lai pārvietot to tālāk. Kā arī ekspedīcijas laikā dalībnieki centās savākt dažādus sadzīves atkritumus, ar kuriem sastapās un viens no pārsteidzošākiem atradumiem bija ceļa zīme. Tas vēlreiz apliecināja to, ka mūsu upēm ir nepieciešams pievērst lielāku uzmanību, organizēt talkas un motivēt cilvēkus cienīt dabu. Kopumā ekspedīcija ilga vairāk nekā 6 stundas!!!Mēs visi bijām ļoti noguruši, bet tas bija patīkams nogurumus pēc labi paveiktā.
Atpeldot uz „Zaļo salu”, mūs jau gaidīja siltas un garšīgas pusdienas. Tad visiem dalībniekiem bija nedaudz brīva laika sagatavoties vakaram.
Vakarā notika YouthPass pasniegšana ar spēles slepenais draugs palīdzību. Daži no dalībniekiem jau zināja, kas ir viņu slepenais draugs, bet lielākā daļa bija ļoti pārsteigti par rezultātu. Protams, arī ne viss nepagāja bez jokiem, kad zēni aizņēma meiteņu vietas un, pagriežoties krēsla otrajā pusē, zēns ieraudzīja zēnu. Kā arī daudz no slepeniem draugiem viens otru sagaidīja ar mazām dāvaniņām, lai tiešām palikt vienam otram atmiņā. Daudzi atzina, ka tā bija tiešām laba aktivitāte un bija ļoti jauki un patīkami saņemt dažādas dāvaniņas.
Pēc tā sekoja projekta izvērtēšana, izmantojot ļoti interesatnu metodi „roka”. Katrs no mums uzzīmēja savu roku un pie katra pirksta atbildēja uz noteiktu jautājumu. Pēc tam mēs visi apsēdāmies aplī un apspriedām katra dalībnieka roku.
Vakara noslēgumā mēs (abas komandas kopā) izveidojām nelielu dāvanu mūsu atbalsta personai. Nelielā pudelē mēs izveidojām kopozīciju „Rēzeknes upes dārgumi” no Rēzeknes upes smiltīm, akmeņiem, ūdens un dažādām puķēm.  Pasniedzot šo dāvanu, mēs vēlējāmies pateikt lielu PALDIES par  šo neaizmirstamu un ļoti nozīmīgo mums projektu. (hug)

Agita un Nikita








Комментариев нет:

Отправить комментарий