From the 3rd of February 2014 to 20th of August 2014 the NGO "Jaunatnes Čemodāns" realizes an International youth initiative project "Connected by rivers!" in the framework of the EU programme "Youth in Action". Teams from Latvia and Poland take part in it.

пятница, 20 июня 2014 г.

20.06.2014 (sestā semināra diena)

Šī semināra diena bija visīsākā , bet toties nakts bija ļoti gara, vismaz dažiem. Jau dienu iepriekš bija pieņemts lēmums, ka pēdējā naktī negulēsim, lai jautri pavadīt laiku kopā. Bet, neskatoties uz visu, lielāka daļa dalībnieku aizgāja gulēt jau ap vieniem naktī un par to viņus mazliet uzkrāsoja . Laika gaitā, pamazām arī citi gāja gulēt un beigās palika tikai 4 cilvēki : Agita , Marija , Vlads II (Es) un Kristaps. Tos var saukt par fantastisku četrinieku, kuri visu nakti negulēja. Kad ārā pamazām kļuva gaišāk, mēs aizgājām spēlēt galda tenisu, un tas bija pietiekami jautri. Tad gaidījām, kamēr visi pamodīsies un devāmies ēst brokastis. 
Pēc brokastīm jau nebija daudz laika līdz poļu izbraukšanai, bet mums bija vel jāpaveic viens svarīgs uzdevums, kas saucās "BAZĀRS" jeb jaunu projekta ideju veidošana. Un bija izvirzīts daudz ideju. Visinteresantākās ir: "Connected by lakes" - kurš varētu būt līdzīgs šim projektam, ka arī daudzi ir par "Connected by rivers 2". Bija arī idejas veidot aktīvākos un turistiskos projektus, piemēram, ar izbraucieniem uz velosipēdiem,  laba ideja ir arī projektam ar nosaukumu "Uzdāvini laimi" kura ietvaros talantīgi jaunieši apmeklētu pansionātus, bērnu namus u.c. un uzstatos tur ar kādu koncertu. Laikam labāka ideja bija saistīta ar izglītību un šī projekta ideja ir palīdzēt jauniešiem izvelēties nākotnes profesiju, izzināt iespējas, ko piedāvā valsts un Eiropas Savienība, un kādas prasmes ir nepieciešamas. 
Un pēc tam mūs gaidīja visskumjākā semināra daļa, atvadīšanas no poļiem, jo pa 6 semināra dienām mēs ar tiem labi sadraudzējamies. Daudzi nevarēja atvadīties bez asarām, jo dažreiz īsajā laika posmā var sadraudzēties labāk, nekā ar cilvēkiem, kurus pazīsti jau gadiem. Un tad mūsu piedzīvojumi beidzās un palika no tā daudz atmiņu un bilžu :)


                                                                         Vladislavs Kudrjavcevs, Jūlija Ivanovska

1 комментарий:

  1. Ļoti jauks nosaukums "Fantastiskais čentrinieks" :D
    Tiešām šajā dienā radās ļoti interesantas un aizraujošas jaunu projektu idejas !!! Es ceru, ka nākotnē mēs vēl tiksimies un realizēsim tās :) (hug)

    ОтветитьУдалить